Honden uitlaatzones in Tilburg

Gemaakt door Erik Saaltink

Doel

Het doel is om de losloopzones en uitlaatstroken voor honden in Tilburg te combineren met de hondenpoepbakken. Zo laten we zien of de afstand tussen een wijk en een uitlaatplaats te groot is en of bepaalde uitlaatplekken over te weinig hondenpoepbakken beschikken. 


Gebruikte data

Hondenuitlaatplaatsen Tilburg

Hondenpoepbakken Tilburg

Bebouwde komgrens wegenverkeerswet Tilburg (externe dataset)

Bebouwde komgrens boswet Tilburg (externe dataset)


Hoe dit gemaakt is

De grenzen van de bebouwde kom (een combinatie van de bebouwde kom volgens de boswet en de wegenverkeerswet) en de posities van de verschillende zones zijn gebruikt om buffers met verschillende radii gemaakt. 


Wat kan er beter?

  • Geeft het opnemen van de bebouwde kom echt een beter beeld? Dit is gedaan met de aanname dat uitlaten en poepen buiten de bebouwde kom is toegestaan, maar in sommige gevallen zal de grens van Tilburg samenvallen met de grens van een andere gemeente. Is dit te verbeteren zonder veel meer data te moeten aanroepen? 

 

  • De gebieden die “negatief” scoren zijn voornamelijk industriegebieden, wat dus de afwezigheid van een losloopgebied enigszins verklaard. Het zou beter zijn om ook te kijken waar daadwerkelijk honden “wonen”. Is deze data beschikbaar? 

 


 

Opmerking

Weet jij hoe de visualisatie verbeterd kan worden?

Laat een opmerking achter.