Provinciale verkiezingen 2019: Waar is mijn Stemlokaal?

 

Na het succes in 2018 is de informatie van alle stembureaus dit jaar opnieuw op een gestandaardiseerde wijze gebundeld en voor iedereen beschikbaar gesteld als één open dataset Stembureaus provinciale verkiezingen 2019. De brongegevens van deze dataset zijn afkomstig van Open State Foundation. Civity zorgt de complete en correcte samenvoeging van alle data en het openbaar beschikbaar stellen van de dataset op Dataplatform. 

 

 

Succesvolle toepassingen  

 

waarismijnstemlokaal.nl

Om kiezers op 20 maart te helpen bij het vinden van een stembureau is de website waarismijnstemlokaal.nl gelanceerd door Open State Foundation. De website maakt voor de zoekfunctie gebruik van de onderliggende dataset Stembureaus Provinciale Verkiezingen 2019. Op deze website kan iedereen makkelijk en snel een stembureau in zijn gemeente vinden.

 

 

Facebook knop 'waar kan ik stemmen'

Ook Facebook maakt gebruik van de dataset en zal tijdens de verkiezingsdag voor de derde keer de knop ‘Facebook Stemoproep’ online plaatsen met daarin een link naar de kaart met stemlokalen op waarismijnstemlokaal.nl. Tijdens de verkiezingen in maart 2017 hebben 1,5 miljoen Facebookgebruikers in Nederland op de knop geklikt.

 

Kaart op gemeentewebsites 

Diverse gemeentelijke websites geven inwoners de mogelijkheid om via een eenvoudige kaart hun dichtstbijzijnde stembureau te vinden. Zo is op de pagina van Stichtse Vecht in 1 oogopslag te zien waar het stemlokaal zich bevindt en of het toegankelijk is voor mindervalide gebruikers.