Fietsenstallingen App Utrecht

Een vrije plek zoeken voor je fiets in Utrecht? Welke fietsenstalling is het dichtst bij? En tot hoe laat kun je je fiets ook alweer ophalen? Met behulp van open data hebben zowel NotFound Digital Creativity als Lumi Guide een app gemaakt waarmee je up-to-date het aantal vrije plaatsen in de Utrechtse fietsenstallingen kunt inzien. 

Utrecht wil de meest fietsvriendelijke stad ter wereld worden. Daar horen goede fietsenstallingen bij. Om het de fietser zo gemakkelijk mogelijk te maken, is er een fiets parkeerroute samengesteld. De informatieborden bij de fietsenstallingen geven up-tot-date informatie over het aantal beschikbare plaatsen in de fietsenstalling. Deze informatie is als open data beschikbaar en is onder andere via Dataplatform vindbaar.

Voor het inzichtelijk maken van deze data zijn een aantal apps beschikbaar. Deze apps maken het gemakkelijk om de beschikbare plekken in de fietsenstallingen te vinden. Zo is bijvoorbeeld "Stallingen" ontwikkeld door Not Found Digital Creativity. Extraatje hierbij is, dat meteen de openingstijden van de fietsenstalling zichtbaar zijn.  Lumi Guide heeft voor zowel voor de Windows Store , de App Store als voor de Android Store een app ontwikkeld waarmee onderweg het aantal beschikbare fietsplekken zichtbaar is. in deze toepassing is het ook mogelijk om de route naar de stalling te vinden.